Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beslut om Långsele skola flyttas fram

Beslutet kommer att dröja en månad till. Detta sedan det kommit ett nytt underlag som barn- och skolnämnden behöver utreda.

Barn- och skolnämnden i Sollefteå kommun fick i november 2007 i uppdrag av fullmäktige att ta fram olika alternativ för förskola och skola i Långsele.

Med hjälp av kommunens fastighetssamordnare har sex alternativ tagits fram. Två förslag innebär rivning och ombyggnation av befintliga lokaler, två förslag innebär nybyggnation vid Faxängen och två förslag rivning av nuvarande skola och nybyggnation på samma plats.

Kostnaden för de olika alternativen varierar från 18 till 70 miljoner kronor. Beloppen är beräknade på tomma lokaler utan utrustning och möbler.

Beslutet skulle ha fattats under torsdagens sammanträde, men nämnden har fått in nytt underlag kring de olika alternativen och behöver mer tid för att se över frågan.

Nästa datum blir en månad framåt och det definitiva beslutet kan då fattas av fullmäktige i slutet av september.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78