Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beskedet: Då betalas skatteåterbäringen ut

Nu har Skatteverket meddelat när man börjar betala ut skatteåterbäringen. Den 5-6 april kan de som deklarerat via någon av e-tjänsterna få sina pengar.

Skatteverket skriver på sin hemsida att man den 5-6 april kommer betala ut skatteåterbäring till de som har en digital brevlåda senast den 1 mars och som godkänt sin deklaration i appen eller e-tjänsten utan att ändra någonting.

Förra året var första gången Skatteverket kom med erbjudandet att man kunde få skatteåterbäringen tidigare om man deklarerade digitalt.

Till påsk förra året fick över en halv miljon personer enligt Aftonbladet skatteåterbäring efter att de deklarerat digitalt. Men fler hade kunnat få skatteåterbäringen till påsk förra året.

– Vi ser på utbetalningarna i juni att många hade kunnat få pengarna tidigare, säger Anna Sjöberg, verksamhetsutvecklare på Skatteverket, till Aftonbladet.

Läs också: Bluffmejl om skatteåterbäring i omlopp - hör råden från säkerhetsrådgivaren