Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Besked om Hagagalleria dröjer

Sista mars hoppades Micael Gabrielsson kunna lämna besked om sina planer på en galleria i Kramfors.

- Det har tagit längre tid än jag tänkt mig, säger Micael Gabrielsson som förväntar sig insatser från kommunen för att kunna förverkliga planerna.

Vi berättade i slutet av februari om de planer Micael Gabrielsson har på att förvandla före detta Edmeks industrilokaler till en galleria. I Hagagallerian ska ett antal butiker och serveringar inrymmas.

Ombyggnaden, som även inkluderar en bowlinghall, är kostnadsberäknad till 75 miljoner kronor.

Tidsfristen har nu förlängts till den 15 juni. Detta har Micael Gabrielsson meddelat kommunledningen i en skrivelse där han redogör för det aktuella läget. Bland annat att det i dagsläget "är många lösa trådar och möjligheter som kommer att knytas ihop så småningom".

- Det har dykt upp fler intressenter vilket innebär att cirka 3 000 av sammanlagt 4 500 kvadratmeter kan hyras ut, berättar Micael Gabrielsson.

I skrivelsen förväntar han sig flera kommunala insatser. Bland annat att kommunen satsar närmare 5 miljoner kronor för inköp av sex stycken bowlingbanor.

Vidare anser Gabrielsson att gallerian bör slippa fasta avgifter för el, vatten och avlopp samt sophämtning i 36 månader. Och att man under byggtiden ska slippa betala för rivnings- och byggavfall på Högbergets sopstation.

- Det jag nu vill ha är ett besked om kommunens inställning, säger Micael Gabrielsson.Läs mer i tisdagens TÅ.STEN ENGBLOM
070-320 49 70