Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bertilssons första gav Brynäs segern

Annons

Brynäs tog sin fjärde raka seger när man slog Frölunda med 3-2 inför fullsatta läktare i SHL-hockeyn.

Backen Simon Bertilsson avgjorde i förlängning, med sitt första mål för säsongen.

Med 55 omgångar blir inte varje match i SHL en fest. Men den här var det, trots de få målen. Över 12 000 åskådare i ett utsålt Scandinavium (första gången denna säsong) gladdes åt två lag med fullt engagemang och stor anfallsvilja. Publiken fick "slutspel" i tankarna, fast hockeyn de bjöds på var mera öppen och mindre nervig.

En underbar hockeymatch. Vilket otroligt skön tryck, säger Roger Rönnberg, tränare i Frölunda - trots att hans lag förlorade.

Brynäs vände två underlägen, och satte 3-2 med 19 sekunder kvar av förlängningen. Simon Bertilsson var med och vann pucken i egen zon, innan han fick en passning och kunde åka på vänsterkanten mot Frölundas mål.

Jag kände att jag är stark och orkar åka. Jag fick ganska fritt i två-mot-en, och hann inte riktigt kolla vem som var bredvid mig, säger den ovane målskytten ödmjukt.

Skottet satt fint vid bortre krysset.

Det var skönt att trycka dit den. Jag har haft ganska många chanser på senaste tiden, säger Simon Bertilsson.

Frölundacentern Mathis Olimb gjorde comeback efter skada, och petade in 1-0 efter 23 sekunders powerplay vid 7.51. Så långt dominerade hemmalaget.

Men Jesper Ollas kvitterade för Brynäs efter 16.09, med styrhjälp av en Frölundaklubba som försökte täcka.

Anton Axelsson gjorde 2-1 till göteborgarna vid 2.52 i andra perioden, fri på en sidledspassning från Mats Rosseli Olsen när Frölunda vänt spelet.

Trots chanser åt båda hållen dröjde nästa mål till 14.27 i tredje akten, då Johan Harju styrde in Jonas Nordqvists skott till 2-2 i powerplay.

Vi tappade effektiviteten. Vi hade behövt göra ett mål till för att vinna, det kände jag nästan, säger Roger Rönnberg. Vi har lite problem med att vi rycks med i det offensiva spelet och blir lite för lockade av det, så att vi ibland glömmer att försvara oss. Men å andra sidan lockar det nog mer folk till Scandinavium, resonerar Rönnberg.

I båda lagen fattades flera viktiga spelare på grund av skador eller junior-VM. Brynäs saknade även sin bäste målskytt, Andreas Thuresson, som är sjuk.

Mer läsning

Annons