Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berlusconi lämnade sjukhuset

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi kunde lämna sjukhuset i Milano på torsdagen efter fyra dagars vård.

Han bar bandage om näsan och kinden efter den våldsamma attacken mot honom.

Den 73-årige italienske ledaren vinkade till väntande anhängare och reportrar, när han lämnade sjukhusområdet i en täckt bil. Berlusconi hade då tvingats vara kvar för vård längre än först beräknat på grund av sina skador. Läkare sade att han både hade svår huvudvärk samt drabbats av ryggvärk.

Berlusconi attackerades i helgen, då en man kastade en modell av Milanos katedral i premiärministerns ansikte. Misshandeln inträffade efter ett möte i Milano, då mannen trängde sig fram till Berlusconi i en folksamling.

Den 42-årige Massimo Tartaglia som utförde dådet påstås ha psykiska problem. Advokaternas begäran om att gärningsmannen ska få vård har avslagits och han riskerar nu fem års fängelse.

Premiärminister Berlusconi har tvingats avstå från att åka till klimatmötet i Köpenhamn. Enligt lokala medier ska Berlusconi vila ut i två veckor i sin villa i Arcore i Lombardiet, några mil utanför Milano.

Han hade en lugn natt utan smärtor den sista natten på sjukhuset, sade läkaren Alberto Zangrillo som tidigare konstaterat att Berlusconi inte behöver genomgå någon plastikoperation.