Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berlusconi "förlåter"

Italiens premiärminister Silvio Berlusconi "förlåter" mannen som angrep honom efter ett politiskt möte den 13 december. Berlusconi förklarar sig vara "oförmögen att känna hat".

Berlusconi deltog på onsdagen i en telefonkonferens med sitt parti Frihetens folk från sin villa i Milano där han vilar ut efter angreppet.

Han ville dock inte gå så långt som att säga att mannen bör släppas ur häkte.

Jag är inte förmögen att känna hat, men handlingen bör inte underskattas, sade Berlusconi enligt den ledande dagstidningen Corriere della Sera. Jag hoppas att de inte släpper honom alltför snart, sade Berlusconi om den psykiskt labile 42-årige man som angrep honom med en miniatyrkatedral.

Berlusconi fick näsan knäckt och tänder utslagna vid attacken och tillbringade fyra nätter på sjukhus.

Väljarsympatierna för Berlusconi ökade i mätningar efteråt och hans medarbetare fortsätter oblygt att försöka dra politisk vinning av händelsen.

Den 42-årige mannen är kvar i häkte trots att hans advokat begärt att han ska överföras till mentalvården. En domare sade att mannen fortfarande är kapabel att utföra en liknande handling, rapporterar nyhetsbyrån Ansa.