Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergman valde Härnösands FF

Efter 21 mål i årets Division 3 Mellersta Norrland gick telefonen varm för 23-årige Robin Bergman. Nu är det klart att Kubikenborgsforwarden spelar för Härnösands FF i division 2 kommande säsong.

Både Selånger FK, Ånge IF och Härnösands FF satte i gång en charmoffensiv för att locka 23-åringen till sina division 2-trupper kommande säsong.

En dragkamp som vanns av... Härnösands FF.

– Vi kunde inte erbjuda några stora pengar, men ett varmt mottagande och ett lag som det är roligt att spela i. Det var väldigt glädjande att det vägde så pass tungt för Robin, kommenterar Niclas Hälldahl i HFF:s sportgrupp.

Forwarden Robin Bergman född 1990 har alltid ansetts som en jättestor talang i Medelpad och han fick därför ett A-lagskontrakt med GIF Sundsvall säsongen 2009.

I konkurrens med Linus Hallenius (proffs i Italien nu), Jonas Wallerstedt och Hannes Sigurdsson blev det begränsat med speltid, så 2010 återfanns Kubikenborgs-produkten i IFK Sundsvall.

Där fick han det dock inte alls att lossna. De senaste tre säsongerna har han spelat för Kubikenborg i trean och där har han hittat tillbaka till sin riviga forwardsstil.

– Han är en forwardstyp vi saknar i vår trupp. En riktigt snabb kille som går hårt i djupled och han har ju bevisligen ett bra målsinne också, summerar Niclas Hälldahl.