Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bergman gjorde fyra mål vid segern

Målmässigt lossnade det rejält för Härnösands FF i lördagseftermiddag - inte minst för Robin Bergman. HFF–forwarden gjorde samtliga fyra mål när Söderhamns FF besegrades med 4-1 (0-1) i division 2 Norrland.
– Det är första gången på seniornivå som jag gör fyra mål, mycket trevligt. Skönt att hänga dit de chanser jag fick, säger Bergman.

Båda tränarna pratade inför matchen att en seger skulle vara riktigt betydelsefull för respektive lag. HFF-tränaren Patrik Jonsson ville ha tre poäng för att undvika att hamna i bottenstriden. Medan Söderhamns dito Benny Dahlin ville fortsätta haka på topplagen i tabellen. Nu började det bäst för gästerna målmässigt när HFF olyckligt gjorde mål i egen bur. Det var också enda målet som föll i första halvlek. Bästa målchanserna skapade Härnösandslaget, där målvakten Emil Johansson fick göra några kvalificerade räddningar. Spelmässigt var det HFF som kontrollerade tillställningen samtidigt som Söderhamn fokuserade mer på kontringar.

– Vi kommer in i matchen efter ett tag tycker jag. Annars började det yrt för oss. Vi spelade sedan tydligare 4–4–2–spel, samt att vi får ett gratis mål. Vet inte riktigt om vi förtjänade att ha ledningen i paus, säger tränaren Benny Dahlin.

I början av andra halvlek fick lagkaptenen i Söderhamn, Emil Oremo, inom loppet av fyra minuter två gula kort, därmed fick gästerna spela med tio man på planen resterande tiden av matchen. Det här var förstås ett tungt avbräck, som innan matchen redan hade fem ordinarie spelare borta på grund av skador.

Då klev HFF–anfallaren Robin Bergman in i huvudrollen när han gjorde tre mål inom ramen av en kvart. Han nöjde sig inte med ett hattrick utan att passade även på att avsluta med sitt fjärde mål i slutet av matchen

– Trots att vi ligger under där i första känns som att vi kontrollerar matchen. När de fick utvisningen kändes som att vi vänder det här samt gjorde det lättare för oss, säger Robin Bergman.

– Jag tycker att hela laget gjorde en bra insats. Det känns rättvist att vi fick utdelning målmässigt också. Inte minst för Robin som visat i många matcher att han har hög kapacitet. Nu fick han ut det. Segern känns rättvis men det känns också rättvist att han får visa vilken duktig spelare han är, säger tränaren Patrik Jonsson.

Söderhamns tränare Benny Dahlin var förstås besviken efteråt.

– De är ett bollskickligt lag och jag skäms inte att förlora. Men en spelare kort blev kännbart för oss, där utvisningen inte går att orda om. Den var solklar. Surt, säger han.