Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Berghamn visar upp sitt fiskeläge

Nu när sommaren gjort sitt intåg kommer aktiviteterna i våra bygder att blomma. Berghamnsdagen som för första gången visar upp sig vad fiskeläget i Berghamn har att erbjuda turisterna som besöker fiskeläget.

Annons

Dagen började med en skattjakt för barnen som med karta skulle leta sig fram till skattgömman. Det var glass som fanns i skattgömman som trots delite mulna vädret var uppskattat av barnen. Det erbjöds de äldre att följa med på en guidad tur till Kapellet för att ta del av dess historia från mitten på 1700-talet när Gävlefiskarna ville ha lite närmare till kyrkan och prästen ville detsamma. Han skänkte 20 stockar till det nya kapellet och ortsbefolkningen fick stå för resten. Med gemensamma krafter hos fiskare och bönder byggdes kapellet som stod klart 1752. Dagen avslutades med bryggdans till LarsIngoz band och dagen fick positiva signaler för en fortsättning nästa år.

Magnus Hellsten

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel