Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beredskapen höjs på flygplatsen

Efter att miljöaktivister uttryckt hot mot landets flygplatser höjs nu beredskapen. Även vid Örnsköldsviks och Kramfors/Sollefteås flygplats

Hoten ska ha hittats på internet och miljöaktivisterna hotar att störa eller lamslå flygtrafiken. Detta genom att ta sig in på flygplatsen.

 Det finns uppgifter om planerade aktiviteter och därför har Rikskriminalpolisen beslutat om ökad bevakning och uppmärksamhet, säger Varg Gyllander, pressekreterare på Rikskriminalpolisen.

Vilka flygplatser det gäller vill han inte kommentera. Men både vid Örnsköldsvik och Kramfors/Sollefteås flygplats har man informerats om situationen.

Det är inte ett uttalat hot mot just Örnsköldsviks flygplats men vi har informerat vår personal att hålla ögonen öppna, säger Roger Gyllroth flygplatschef vid Örnsköldsviks flygplats.
Vi har vidtagit vissa åtgärder men av säkerhetsskäl vill jag inte gå in på vilka de är, säger Anders Eriksson flygplatschef vid Kramfors/Sollefteås flygplats.

Hur länge hotbilden kommer att finnas kvar är okänt.

Vid Arlanda flygplats vill man inte kommentera vilken beredskapsnivå man är på.
Vi kommenterar aldrig beredskapsnivåer över huvud taget, säger Jan Lindqvist, informationschef på Arlanda flygplats till TT.

Samtidigt antyder han indirekt att Luftfartsverket, som driver landets statliga flygplatser, är redo:
Vi kommer naturligtvis inte att tolerera några intrång på våra skyddsobjekt eller störningar av passagerare.

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67