Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bento: "Vi går för segern"

Annons

Alla är friska.

Alla är hundra procent.

Portugal vill till sommarens fotbolls-VM i Brasilien - och kommer inte att fegspela.

Vi går för seger, sade förbundskapten Paulo Bento inför playoff-returen mot Sverige.

Det var påpälsade portugisiska landslagsspelare som en efter en klev in på Friends Arena. Förutom ett oräkneligt antal vantar och långärmade tröjor, fanns det ytterligare en detalj som utmärkte sig tydligt på måndagskvällen: glädjen.

Mittfältarna Raul Meireles och Nani visade harmonin omgående. Duon var bland de första ut på planen, tillsammans med ett gäng lagkamrater ställde de sig i en ring, bollade gris och skrattade var och varannan sekund.

Respekt för Sverige

Tisdagens allvar med playoff-matchen mot Sverige verkade då väldigt långt borta.

Men den fanns där.

Vi har respekt för Sverige, det är ett bra ett lag med flera bra spelare, och dessutom har de (Zlatan) Ibrahimovic som är en bra spelare med speciellt egenskaper. Han är väldigt bra, men det handlar inte bara om honom, sade Portugals förbundskapten Paulo Bento på den följande presskonferensen. Vi kommer att spela som vi gjorde i första matchen, där vi kontrollerade Sverige som ett lag och inte bara en spelare.

Ingen banbrytande taktik för det defensiva arbetet.

Enkel taktik

Riktlinjerna för offensiven är lika enkla.

Vår strategi är att vinna, och att vi måste anfalla så pass att vi lyckas med det, sade Bento.

Med 1-0-vinsten på Estádio da Luz i fredags är det klar fördel för Portugal. På Friends Arena ska laget lägga beslag på biljetten som tar dem till sommarens VM-slutspel i Brasilien - och de vill dit med en offensiv fotboll.

Vi kommer att attackera väl. Inte bara luta oss mot (Cristiano) Ronaldo. Har de en speciell bevakning på Ronaldo kan det ge andra spelare större chans att få målchanser från andra områden på planen.

Mer läsning

Annons