Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Benny blev blåst - nu vill han varna andra

Benny Johansson fick kontakt med en rysk kvinna genom en Internetsajt . Hon skulle komma till honom i Lugnvik och det talades om giftermål. Han skickade henne nära 50 000 kronor.

- Men de pengarna är nog borta nu. Jag har varit dum och naiv och vill varna andra.

Det var via sajten match.com som kontakten knöts i mars. Kvinnan sade att de personlighetsprofiler som de angivit stämde bra överens.

- Jag visste om risken att bli blåst, men jag fick flera kort av henne och hon såg ut som ärligheten själv.

Snart var de överens om att kvinnan skulle besöka Benny i Lugnvik. Men hon behövde pengar för visum, flygbiljetter och uppehälle på ett hotell där hon bodde i väntan på resan till Sverige.

- Dessutom närmare 25 000 kronor för att visa Svenska ambassaden att hon hade pengar för sitt uppehälle i Sverige. Jag har senare kontrollerat detta. Det räcker att jag kan garantera hennes uppehälle. Sammanlagt skickade jag henne 48 980 kronor.

Hon sade senare att hon blev rånad på pengarna hon skulle visa på ambassaden.

- Mina kompisar säger att jag varit en helt annan person, liksom helt avskärmad, under den här tiden. Men nu är det bara att skratta åt skiten och gå vidare. Det hade varit värre om jag hade blivit lurad av en kompis.


ERIK ÅMELL
070-650 74 88