Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bengt Lindströms barn känner sig lurade

Den nyligen avlidne konstnären Bengt Lindströms barn känner sig lurade på delar av sitt arv. Det handlar om tavlor för flera miljoner kronor som skänkts till länsmuseet i Härnösand.

Natten mot tisdagen den 29 januari avled den världsberömda konstnären och målaren Bengt Lindström 82 år gammal. Efter en långt och framgångsrikt men även mycket slitsamt konstnärsliv drabbades han för några år sedan av en allvarlig stroke. Redan kort tid efter hans död ser det nu ut som om det uppstått en tvist kring hans arv.

Det är tv4nyheterna.se som på torsdagen skriver om att Bengt Lindströms barn hävdar att tavlor till ett värde av minst 30 miljoner saknas. Detta skulle ha uppdagats när barnen begärt ut sin lagliga lott från dödsboet. De ska nu också överväga att vidta rättsliga åtgärder.

Barnen anklagar den person som utsågs till god man efter det att Bengt Lindström drabbades av sin svåra stroke. Denne skall mot deras vilja ha skänkt tavlorna till länsmuseet. Enligt t4nyheterna.se ska den gode mannen ha skapat ett bolag, med sig själv som styrelseordförande, där Lindströms samtliga verk värda flera miljoner kronor lades.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70