Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bendelineffekt gav HV-seger

Annons

HV71 fortsätter att plocka segrar i SHL. På torsdagen vände laget sent underläge mot Färjestad i Karlstad till 4-3-seger i förlängning.

Nog kan man prata om en "försenad" Bendelin-effekt i Jönköpingslaget.

Torgny Bendelin tog över efter Ulf Dahlén och satte sig minst sagt i en svajig skuta, men den nye huvudtränaren verkar ha fått ordning på läget.

Det blåser i alla fall inte lika mycket runt klubben - och laget vinner fler matcher.

Men Örebro vann? Jag anade nästan det, då tappade vi en pinne trots att vi vann, sade Torgny Bendelin som ännu inte vågar blicka uppåt i tabellen.

Han menar dock att laget jobbat hårt för att ta sig loss från den krisartade situationen.

Det var kris vid julas och läget är fortfarande tufft. Vi har jobbat med många saker och tränat på mycket i vårt spel. De två sista veckorna får vi verkligen betalt för det. Man kan peka på flera saker som gör att det ser bättre ut.

TT: Som en ny tränare?

Haha, nja, det tror jag inte.

HV71 visade moral mot Färjestad. I den tredje perioden vispade Christian Berglund in 3-2 med drygt sex minuter kvar att spela, men gästerna kom tillbaka starkt. Patrik Carlsson rakade in 3-3 och i förlängningen skickade Anssi Salmela iväg en ruggig projektil som Fredrik Pettersson-Wentzel i Färjestadskassen släppte förbi sig.

Man blir otroligt glad när det här händer. Efter två perioder var vi inte nöjda med vårt spel, men kunde lyfta oss ett par snäpp. Och trots att vi får ett sånt tungt baklängesmål på oss med så lite tid kvar att spela så kommer vi tillbaka och vinner, sade Bendelin.

Annars var det en match där Färjestad och HV71 följdes åt under ordinarie speltid. Mål och snabba svar, det var melodin för tillställningen.

Tränarna, Torgny Bendelin och Färjestads Leif Carlsson, var eniga om matchbilden.

Och om vilka spelare som dominerade på isen.

HV71 hade två spelare som stack ut och det var William Karlsson och Gustaf Wesslau. En tuff förlust för oss, nu får vi släppa det här så fort som möjligt och ladda för ny match på lördag, sade Leif Carlsson.

Även om HV 71 tappade en poäng till Örebro så gick man också förbi Linköping och intar därmed en niondeplacering i SHL-tabellen.

Mer läsning

Annons