Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bellemare bakom Skellefteås seger

Annons

Det satt långt inne, men till slut kunde Skellefteå besegra HV 71 med 4-1.

Pierre Edouard Bellemare blev tvåmålsskytt i en härligt svängig match.

Får två utmärkta pass, så det var enkelt, sade fransmannen.

Båda lagens nyårslöfte verkade vara att ge publiken största möjliga valuta för entrépengarna. Matchen spelades i ett rasande tempo och målchanserna avlöste varann vid båda målen. Det här var tredje matchen för HV 71 efter tränarbytet och det nya man-man-försvaret börjar nu att sätta sig.

Vi tog ett stort steg framåt jämfört med förra matchen. På det stora hela fungerade försvarsspelet riktigt bra i dag, sade den vikarierande HV-coachen Anders Olsson.

Hemmalaget tog ändå ledningen genom Pierre Edouard Bellemare efter fyra minuters spel. HV:s Toni Rajala råkade träffa sin egen målbur när han skulle spela bort pucken, den studsade rakt i gapet på Skellefteås Oscar Möller som passade vidare till Bellemare: 1-0. Fransmannen var het den här kvällen. När matchuret just passerat fyra minuter i den andra perioden gjorde han även 2-0. Hårt uppvaktad av två HV-spelare kunde Bellemare raka in sitt andra mål.

Visst hade jag två man på mig, men jag har ganska långa skridskor, sade en leende fransman om kvällens andra mål.

Trots baklängesmålen körde HV 71 körde på som om ingenting hänt och reducerade till 2-1 i slutet av den andra perioden genom Erik Christensen. Bakom kassen fintade han elegant bort den storspelande Skellefteåmålvakten Markus Svensson och kunde lägga in pucken.

Liggande på isen kunde sedan John Norman efter 13.11 i den tredje perioden slå in 3-1 på passning från Bud Holloway och avgöra matchen.

Årets sista match var bra. Båda lagen tömmer sig och vi är supernöjda att vi kunde vinna, för vi möter ett bra HV, sade hemmatränaren Hans Wallson.

HV 71 har haft en tung säsong så här långt. Insatsen i Skellefteå visade ändå att det finns hopp om ett ljusare 2014.

Vi gör en bra hockeymatch i dag. Det var en stor attitydförändring i laget jämfört med förra matchen, spelarna ville verkligen och körde ända in i kaklet. Vi börjar mer och mer se ut som ett lag, sade Anders Olsson.

Mer läsning

Annons