Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behrang Miri säger upp sig från Kulturhuset

Annons

Behrang Miri hamnade i hetluften när han som konstnärlig ledare för ungdomsverksamheten vid Kulturhuset i Stockholm tog ner Tintin-album från hyllorna. Nu har han sagt upp sig från sitt jobb.

Från och med i dag har jag annat att göra. Vad jag ska få för arbetsuppgifter vet jag inte riktigt än, säger han till tidningen ETC:s nätutgåva.

Miri säger till tidningen att det inte är den debatt som blossade upp i och med Tintin-kontroversen som är anledningen till att han slutar.

Nej, det är inte av den anledningen. Jag blev erbjuden att gå upp från 60 procent till heltid av ledningsgruppen i och med sammanslagning av Kulturhuset och Stadsteatern. Jag har funderat över beslutet en längre tid, men just nu kan jag inte kunna gå upp till heltid, säger han.

Behrang Miri avslutar sin formellt tjänst i januari nästa år, men kommer att fortsätta arbeta med barn- och ungdomsverksamheten på Kulturhuset på frilansbasis. Nästa år är Behrang Miri aktuell som en av artisterna i Melodifestivalen där han tävlar med bidraget "Jalla dansa sawa".

Mer läsning

Annons