Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Behörig lärare fick ingen respons på ansökan

En behörig lärare sökte en ledig tjänst men hörde ingenting från Sollefteå kommun eller ansvarig rektor.
Till slut valde läraren att ta en tjänst i en annan kommun.

Under sommaren har flera lärartjänster i Sollefteå varit utannonserade. I Resele sökte man en lärare i svenska/so och en lärare i matte/no.

En erfaren lärare med legitimation och behörighet i svenska, engelska och matte sökte till Resele skola men var även intresserad av andra tjänster i kommunen.

– Jag sökte i juni men hörde ingenting. När jag ringde till skolchefen fick jag till svar att rektor skulle kontakta mig för en intervju. Jag blev aldrig kontaktad, trots att de förlängde ansökningstiden.

Samtidigt ville en annan kommun att läraren skulle börja arbeta där och till slut valde läraren den kommun som hörde av sig.

– Jag vet att Sollefteå behöver många lärare och det är märkligt att man inte hör av sig till sökande. Jag har bra meriter men fick känslan av att de valde bort mig eftersom de hade en annan lösning, kanske en intern rockad. Risken när de gör så här är att Sollefteå kommun får dåligt rykte om det sprids hur de behandlar sina sökande.

Mattias Ahlenhed, rektor på Resele skola, vill inte kommentera varför man inte hört av sig till sökande. Han vill också vänta med att uttala sig om hur man löst lärarsituationen på Resele skola tills elever och föräldrar har fått informationen.

Läs också: Behörig lärare valdes bort – anställde obehörig med högre lön