Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behandlingshem lönsamt för vårdbolag

Annons

Boende för barn och unga med problem är en av de lönsammaste nischerna för vårdbolag. Av landets tjugo mest lönsamma vårdaktiebolag, mätt utifrån lönsamheten per anställd, driver nästan hälften olika slags boendeverksamheter för personer med problem. Det skriver Dagens Industri, utifrån en analys där kreditupplysningsföretaget UC har undersökt 11 000 vårdbolag med minst tio anställda.

Det är förvånande att så många behandlingshem toppar lönsamhetslistan per anställd i en bransch med över 11 000 aktörer, säger Roland Sighbladh, marknadschef på UC.

Nåjden Behandlingskonsult, som ägs av vårdjätten Aleris, är mest lönsamt av behandlingshemsföretagen. Vilket bolaget bland annat förklarar med att det varit i en tillväxtfas, och att de administrativa kostnaderna ligger hos ägaren.

Lönsamheten i hela vårdbranschen är också bättre än i andra branscher, samtidigt som riskerna är mindre. Risken för ett vårdbolag att hamna på obestånd är mycket lägre än för andra svenska aktiebolag, skriver UC i ett pressmeddelande.

Och det är en bransch som också växt kraftigt. Sedan 2008 har antalet vårdföretag ökat med 61 procent.

Mer läsning

Annons