Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Viveka Karlsson, minnesord

Viveka Karlsson, Sidensjö, avled lördagen de 12 oktober efter en längre tids sjukdom. Hon blev 60 år och sörjs närmast av maken Christer och fem syskon med familjer, samt arbetskamraterna på NBV.

Annons

Viveka Karlsson var född i Arjeplog och fick tidigt ge sig ut i förvärvsarbeten av olika slag eftersom det var många syskon i hemmet. Hon hamnade så småningom i Örnsköldsvik där hon hade en syster boende. Hennes första arbete var på träskofabriken i Haffsta. Därefter fick hon arbete hos Nykterhetsrörelsens Bildningsverksamhet (NBV) på kontoret i Örnsköldsvik och där blev hon kvar i nästan 30 år fram till sin bortgång.

Hon var mycket plikttrogen och mån om att avdelningen skulle fungera bra och utvecklas. Under hennes tid skedde ett flertal sammanslagningar med andra avdelningar. För närvarande har NBV en enda avdelning för Västernorrlands och Jämtlands län med namnet Mittsverige. Hon fick också vara med om kraftigt ökad verksamhet under senare år och speciellt på kontoret i Örnsköldsvik.

Viveka Karlsson var också mån om familjen och hemmet och en rejäl och fin människa som sörjs av många i bekantskapskretsen.

Christer Karlsson

Sven Lindblom

Mer läsning

Annons