Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Beaudion avgjorde i sudden

Annons

Eric Beaudion sköt Rögle till seger mot Färjestad. Målet kom på övertid i spel fyra mot tre i en ordinär elitseriematch där gästerna kämpade sig till två poäng. Matchen slutade 2-1 inför 8 261 åskådare.

Den första perioden var ganska intetsägande där Färjestad skapade flest målchanser. Matchen tog fart först när Färjestads Severin Blindenbacher tappade pucken i egen zon. Rögles Mathias Månsson var inte sen att utnyttja tillfället till 1-0 med ett rappt handledsskott.

Rögle hade flera goda lägen att utöka ledningen till 2-0 i spel i numerärt överläge i mittenakten. Men det var hemmapubliken som fick jubla i periodens sista spelminut. Ari Vallin spelade pucken tvärs genom Rögles zon till Dragan Umicevic som klippte till direkt. Skottet överlistade Christopher Nihlstorp.

Röglemålvakten var annars utmärkt.

Färjestad spelade två minuter i fem mot tre i den tredje perioden, utan att göra mål.

I förlängningen gjorde Eric Beaudion segermålet i spel fyra mot tre.

Före matchen hölls en 20 minuter lång hyllningsceremoni till Jörgen Jönsson som avslutades med att FBK-legendarens tröja hissades upp till taket i Löfbergs Lila Arena av tidigare lagkamraterna Pelle Prestberg och Peter Nordström, båda nu i allsvenska Leksand.