Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Beatrix stoppas från jobb i landstinget: "I stället stänger man vårdplatser"

/
  • Bea Markovics, till höger, börjar gärna jobba på sjukhus i Västernorrland. Men Maria Kylili på Orange möts av kalla handen när sköterskor från Lettland, Litauen, Ungern och Slovakien erbjuds till landstinget.
  • Maria Kylili är driftskoordinator på Orange.
  • Beatrix Markovics och Maria Kylili utanför länssjukhuset där de är välkomna – men ändå inte.
  • Maria Kylili rekryterar i fyra länder och är oftast den som tar emot på flygplatsen i Sverige.

Beatrix Markovics från Ungern jobbar gärna i Västernorrland.
Men landstinget säger nej.
– Vi kan leverera trettio sjuksköterskor med kort varsel. I stället stänger man vårdplatser. Jag förstår inte, säger Maria Kylili på bemanningsföretaget Orange.

Annons

37-åriga Beatrix, eller Bea, Markovics jobbar sedan i maj som allmänsjuksköterska på en kirurgavdelning i Falun. Hon har son och sambo kvar i Budapest och följer en ”Norgemodell” där man arbetar i fyra veckor och sen åker hem i två veckor.

Före Falun gick hon en arton veckor lång undervisning i svenska på hemmaplan, avslutat med godkänt på språktest enligt en internationell certifieringsmetod CEFR.

– Jag trivs bra. Det är högre status och högre lön i Sverige. Jag tjänar fyra gånger mer än i Ungern. Jag hittade Orange och de ville ha mig.

– Här är arbetsmiljön och materialet bättre. Jag kan till exempel ge patienterna nya byxor och nya strumpor när det behövs.

– I Budapest kunde vi ha en blodsockermätare på en hel avdelning. I Falun har vi tre, fyra stycken. Vi kan arbeta fort. Jag kan hjälpa patienterna bättre i Sverige.

– Och jag tycker om svenska språket. Det är faktiskt lättare för mig än engelska, förklarar Bea på god svenska.

Vi träffas på länssjukhuset i Sundsvall ihop med Maria Kylili, driftskoordinator på Orange. Här har Maria Kylili träffat i princip alla vårdavdelningar och överallt säger man ja till bolagets kompetenta sköterskor från Lettland, Litauen, Ungern och Slovakien.

Sedan tar det stopp.

– Lungmedicin ville öppna 14-17 vårdplatser i september. Endast 7 platser kunde öppnas och det fanns bara en sjuksköterska som var erfaren. Vi har sex mycket erfarna baltiska sjuksköterskor som skulle kunna börja arbeta i morgon. Intresset är mycket stort.

– Vi är flexibla. Vi kan jobba i Sundsvall, Sollefteå och Örnsköldsvik. Vi har ringt till landstingskansliet i Härnösand tre gånger i år och fått nej varje gång. Jag förstår inte varför.

– Man skriker ju efter sjuksköterskor. Här finns vi. Men då är man inte intresserade, säger Maria Kylili.

Priset kan förstås spela in. Maria Kylili betonar att Orange i varje fall inte är dyrare än andra bolag.

Kritiken mot dyra stafetter kommenterar hon:

– 0,7 procent har vi i samtliga bemanningsföretag kostat av 400 miljarder. Är vi så dyra då? Vi är ett komplement. Vi kan jobba nätter och helger då det saknas personal. Det leder dessutom till bättre arbetsmiljö för ordinarie personal.

Att landstinget har upphandlat andra bemanningsföretag står också i vägen. Kruxet är att de inte har personal tillgänglig.

– Varför inte vända sig till oss när de som man har upphandlat inte kan leverera? Och detta är ingen quick fix. Vi står för kontinuitet.

– Vi löser inte vårdkrisen, nej. Men vi hjälper sjukhusen att hålla vårdplatser öppna, säger Maria Kylili.

Norskägda Orange har ungefär 300 anställda på plats i Norge. I Sverige utnyttjas tjänsterna i region Skåne, i Dalarna och i Värmland där samma sköterskor nu har varit på plats i drygt två år.

Beatrix Markovics står redo att foga Västernorrland till den svenska listan.

– En bra idé! säger hon med eftertryck.

Annons