Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bättre för asylfartyget att ankra vid en större hamn

Jag skulle vilja se hur många flyktingar per stad som vi har i dag i till exempel Lidingö, Danderyd, Orust och Tjörn. Kan allehanda ta fram sådana rapporter och publicera? Det skulle vara roligt att se hur fördelningen är i de olika kommunerna.

När det gäller att ankra upp en båt som är föreslaget i Härnösand så borde det väl finnas bättre förutsättningar i Stockholm och Göteborg som har stora hamnar med färdiga lösningar för ankring och hantering av avlopp med mera. Har man överhuvudtaget haft dessa platser som förslag, eller är det bara Härnösand som ska visa sig duktiga?

Läs också: Hamnägaren ger klartecken till asylfartyget – "Vi tar emot de båtar som vill komma"

Vår kommun med omnejd har en stor del av flyktingarna som kommit till Sverige men våra sociala resurser räcker inte till om man tittar på tandvård, sjukvård och så vidare. Det verkar inte vara lätt för oss skattebetalare att få tid för undersökningar, med mera.

En som funderar

■■ För fler insändare, klicka här.

■■ Läs och kommentera insändare på Ordet fritts Facebooksida .

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel