Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnmorskor i Sollefteå – vår lojalitet är först och främst hos kvinnorna: "Låt oss forma framtidens vård"

Citat från den internationella etiska koden för barnmorskor: ”1 C: Barnmorskor, tillsammans med kvinnor, arbetar med beslutsfattare, både på ett organisatoriskt och ekonomiskt plan, för att definiera kvinnans behov av hälsovård och försäkra att tillgångarna fördelas rättvist med hänsyn till prioritering och tillgänglighet.”

Våra kvinnor i inlandet ska ha rätt till en jämlik och bra vård i livets alla skeden. Den ska dessutom vara nära och lättillgänglig. Vi kan konstatera att kampen för kvinnornas rätt till trygghet och säkerhet när man ska föda barn, har genererat stora summor pengar till kvinnosjukvården i allmänhet och förlossningsvården i synnerhet.

Ute i världen går utvecklingen mot små och nära förlossningsenheter för trygghetens skull, medan Sverige och Finland förordar centralisering och därigenom många gånger lång restid på dåliga vägar. Personalen flyr på grund av dålig arbetsmiljö.

Läs också: "Siffrorna talar sitt tydliga språk – här är kvalitetsfakta om Sollefteå kvinnoklinik"

Vi ser fram emot att få öppna vår förlossningsavdelning och hoppas på att den politiska viljan finns, för den finns hos oss.

Vi har i nuläget en unik möjlighet, att med dessa pengar, utveckla förlossningsvården som i andra delar av världen, med kontinuitet och trygghetsskapande åtgärder.

Vi ser fram emot att få öppna vår förlossningsavdelning och hoppas på att den politiska viljan finns, för den finns hos oss.

Låt oss vara pionjärer att utveckla en vård som får vara ett exempel för hela landet.

Vi barnmorskor i Sollefteå har viljan, idéerna, nytänkandet och lokalerna att forma framtidens mödra- förlossnings- och eftervård. Vi vill ha ett omhändertagande som fortsätter även efter att barnet har kommit ut, där en nyförlöst mamma kan få mjuklanda med hjälp och stöd i sin nya roll.

Låt oss vara pionjärer att utveckla en vård som får vara ett exempel för hela landet.

Barnmorskorna i Sollefteå

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Läs också: Landstingets bästa julklapp – släpp prestigekampen och återställ tre akutsjukhus

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel