Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnkulturveckan lockade många

Det var rejält fullsatt på Härnösands konsthall på tisdagen. Dessutom två gånger om. För barnkultur visar upp sig och har vernissage. Då kommer publiken.

Kerstin Schenell på konsthallen var glad. För i år var det jubileum. det är 20 år sedan konsthallen började med "Konstveckor för barn och ungdom", i en av de första kommunala konsthallarna i landet.

Barnutställningen på konsthallen öppnades med att Magnus Oscarsson oppositionsledare i samhällsnämnden som ansvar för kulturfrågorna i kommunen höll ett invigningstal inför alla barn som tagit sig till konsthallen. Samtidigt fick barnen höra på fiolmusik från suzukiielever från Härnösand

Vid första invigningen kom barnen upp till tioårsåldern. Alla fick titta på den konst som tagits fram på de olika skolorna och förskolorna i kommunen och sedan blev de bjudna på tårtkals av äldre ungdomar utklädda i roliga dräkter vissa med motiv från Astrid Lindsgrens böcker.

Ett lyckats 20-årsjubileum där barnens teckningar och fantasier uppmärksammades.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60