Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnens svar – jultomten ska få bo på Rutbergshotellet

Ska Tomten få bo på Hotell Rutberget? Nu har vi svaret!

Du minns kanske att Jultomten hälsade på oss på Hotell Rutberget före jul förra året. Han skrev i gästboken att han gärna skulle vilja bo och ha sin tomteverkstad på vårt Hotell.

Vilken ära, tyckte vi i Nola Motion, som äger och sköter Hotellet. Vi beslutade att alla barn som besöker Hotell Rutberget fram till Gå-På-Tur-dagen den 15 mars, får lägga en lapp i låda där de talar om vad de tycker. Då fick de också en chokladmedalj.

Här har vi svaret:

På 61 lappar står det JA. På 7 lappar står det NEJ. Så nu ska vi sätta upp ett anslag på Hotellet med ett meddelande till Tomten att han gärna får bo och ha sin tomteverkstad på Hotellet, när det passar honom. Bara vi också får fortsätta att använda Hotellet, förstås. Har vi tur kanske vi kan träffa honom där ibland!

Här är några av barnens svar:

”Ja det får han gärna.”

”Tomten ska få bo här. Renarna kan bo i grillstugan.” Alfred Persson 7 år

”Ja, på dan får han bo här men på natten får han bo i vedbon.” Arvid 9 år

”Ja han kan tälta utanför.” Greta 10 år (Greta kanske har läst att Hotell Rutberget är världens enda hotell där man inte får övernatta.)

”JA! Såklart ska Tomten bo på Rutberget.”

”Ja! För att det är väl här tomten ska bo.”

”Ja, SÅ KLART!! Tomten är välkommen.” Julia, mentalt 10 år

”Man kan bygga sängar eller ett till sov-hus.”

”Nej! Han är för tjock och hur ska han få plats med alla sina nissar! Han ska vara kvar på nordpolen.”

Gå-På-Tur-dagen 15 mars blev som vanligt en mycket lyckad dag med skidande gäster i alla åldrar, sugna på varm korv med bröd. Och pigga på att gå tipsslinga och gissa på kluriga frågor. Stämningen var god och ett hundratal korvar gick åt. Vi tackar alla skidgäster för besöket och hoppas ni kommer tillbaka fler gånger till Hotell Rutberget.

Nola Motion

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel