Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnens lekplats - en dödsfälla

Det är flera år sedan ett flerfamiljshus på Kiörningsgatan i Härnösand totalförstördes i en explosionsartad brand. Ruinerna har nu blivit en livsfarlig lekplats för barnen i området.

- Det bor många barn på den här gatan och det måste tydligen hända en allvarlig olycka innan området saneras. Vad jag förstår så har den dåvarande ägaren skyllt på försäkringsbolaget, säger Lars Sundgren, som är verksam i den grannsamverkan som finns efter Kiörningsgatan.

För några år sedan dök det upp två personer och ville köpa huset vilket de fick. En vårdag var olyckan framme, huset övertändes och det vara rena turen att det blåste en nordvästlig vind för i annat fall hade grannhusen sannolikt strukit med. Ingen människa kom dock till skada.

Men än idag är skaderisken stor, och trots kontakter med kommunen har ingenting gjorts för att städa upp området.

Susanne Rönnberg är trebarnsmamma och bor efter gatan.

- Det är fullt med barn efter den här gatan samtidigt som dagis och Brännaskolan finns alldeles i närheten. Den här nedbrunna fastigheten är jättefarlig med stålpinnar och vassa armeringsjärn. För de yngre är det givetvis en spännande plats. Det är öppet in till källaren och där finns en uppbrunnen bil. Det finns bara en sak att göra - riv grunden och fyll igen alltihop med matjord, vädjar Susanne Rönnberg.Läs mer i morgondagens Tidningen Ångermanland.EGON SUNDLÖF
070-662 27 53