Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barnatro värmde i kyrkbänkarna

Andreas Nilsson har gjort sig känd som countrysångare och tolkare av Dan Andersson med andras och egna tonsättningar. Vid gudstjänsten ledd av Zandra Zinner i Själevads kyrka på påskdagen fick vi se en ny sida av Andreas.

Hans djupa barytonröst berörde kyrkobesökarna med att tempot drogs ned och tonerna hölls ut till bristningsgränsen i Lapp Lisas ”Barnatro”. Det skulle vara intressant att få höra Andreas sjunga fler av Lapp Lisas sånger. Den här gången gick Andreas över till att sjunga två av Dan Anderssons dikter, vilket visat sig vara ett framgångsrikt koncept. ”Omkring tiggarn från Luossa” gör Andreas Nilsson med en sådan känsla att skinnet knottras på publiken. Andreas avslutade med ”En vårvisa” som han själv tonsatt. Den finns med på skivan ”I Hjärtats djup vid Brasans sken” som Andreas gav ut i fjol.

Vi får se vad det här leder till. Jag hoppas att Andreas Nilsson bjuds in till fler gudstjänster och då får möjlighet att lägga till fler sånger av Lapp Lisa, som ”Guldgrävarsången” och ”Hälsa dem där hemma”.

Kjell Larsson

Näraskribent

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel