Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barn ihjälklämda under nyårsfirande

Annons

Minst 60 människor har klämts ihjäl vid nyårsfestligheter i Elfenbenskustens kommersiella huvudstad Abidjan. Enligt nyhetsbyrån l'Agence Ivoirienne de Presse är de flesta döda barn mellan 8 och 15 år.

Mina två barn kom hit i går. Jag sade till dem att inte gå hit, men de lyssnade inte. De gick när jag sov. Vad ska jag göra? sade Assetou Toure, en städerska som fortfarande inte visste om hennes barn överlevt eller inte.

Tragedin ska ha inträffat tidigt på tisdagen i stadsdelen Plateau. BBC uppger att 250 människor skadats i olyckan, och att dödstalet väntas stiga.

Olyckan ska ha skett i närheten av Felix Houphouet Boigny-stadion, som ligger i det centrala affärsdistriktet Plateu i Abidjan.

En Reuterskorrespondent på plats uppger att det fanns blodfläckar och efterlämnade skor utanför stadion på tisdagsmorgonen, och att regeringstjänstemän och räddningspersonal fortfarande arbetade på platsen. Till polisstationer, i synnerhet den som ligger närmast stadion, strömmar nu föräldrar som letar efter sina barn.

Stadion är uppkallad efter Elfenbenskustens grundare och första president och har en publikkapacitet på 65 000 människor. Natten före tragedin spelade den amerikanske artisten Chris Brown på stadion, rapporterar BBC.

Enligt överstelöjtnant Issa Sako ska den stora tillströmningen av människor vid entrén till stadion ha orsakat sådan trängsel att dödsoffren klämdes ihjäl.

I trängseln blev människor nedtrampade och kvävda av folkmassan, säger Sako i statlig tv enligt AFP.

En räddningsarbetare uppger för AFP att de många skadade i olyckan förts till sjukhus i Abidjan.

Mer läsning

Annons