Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Barmark inget hot mot Vasaloppet

Annons

Det är barmark i stora delar av Sverige och den milda vintern har tvingat skridskoloppet Vikingarännet att ställa in. Men Vasaloppet är inte i fara.

Det ser jättebra ut, det har kommit bra med snö och prognosen är att det ska komma mer, säger Vasaloppets vd Anders Selling.

På försäljningssajter på nätet ligger flera startplatser ute till försäljning, bara på Blocket har ett 50-tal startplatser lagts ut de senaste dagarna. Enligt Anders Selling är det inte fler än vanligt.

Det är marginellt fler namnbyten i öppet spår i år. Men det kan vara för att det var slutsålt så tidigt.

Den som tar över någon annans startplats måste göra ett namnbyte som kostar 200 kronor. Hittills har det gjorts namnbyten för fyra procent av anmälningarna.

Anders Selling säger att man håller ständig koll på startplatser som bjuds ut till försäljning och han har också personligen ringt upp säljare.

Även om snön ligger vit i Mora tror han att snöbristen i södra Sverige har viss betydelse för hur många av de anmälda som väljer att åka Vasaloppet.

Om det är ont om snö i södra Sverige påverkar det på sikt. De flesta av våra åkare kommer ju från södra Sverige. Men vi håller tummarna. Och just nu ser det ut som om det kommer mer snö.

Mer läsning

Annons