Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Barcelona vann VM för klubblag

Barcelona tog på lördagen hem titeln som världsmästare för klubblag genom att slå argentinska Estudiantes med 2-1 efter förlängning. Men det satt riktigt hårt åt för "Barca" som hade svenske Zlatan Ibrahimovic på planen hela matchen.

I den 37:e minuten tryckte sig Mauro Boselli fram och nickade starkt in 1-0 för argentinarna. Och det höll sig länge, riktigt länge. Men inte hela vägen. Med en minut kvar av ordinarie matchtid kom en hög boll in mot Estudiantes straffområde. Mittbacken Pique nådde högst på den, skarvade den vidare till Pedro som i sin tur nickade över målvakten och fixade förlängning. Där fälldes argentinarna - av en argentinare. Världens bäste fotbollsspelare, Lionel Messi, löpte perfekt mot mål och mötte ett inlägg från höger, strax framför målvakten. Men både bollen och Messi kom med sådan fart att han inte hann annat än att trycka dit bröstet. Han gjorde det dock så skickligt att bollen dämpades perfekt in i mål.

Segern avslutar ett fantastiskt år för Barcelona. Det här var klubbens sjätte titel under 2009.