Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bara ett svepskäl för att krossa kapitalismen

Svar på insändaren "Klimatförnekare kontraproduktiva i samhällsdebatten" skrev Per Sander på Allehanda.se den 17/2.

Vilka är det som förnekar klimatet, Sander? Klimatet finns väl där vilket vi vill eller inte.

Klimatförändringen kan dock diskuteras. 1988 bildade FN IPCC med uppgift att samla vetenskapliga studier som visar på mänsklig påverkan på jordens klimat. Man skall hålla i minnet att personalen inom IPCC inte är några vetenskapsmän utan rätt och slätt byråkrater.

Att klimatfrågan bara är en förevändning för en global världsordning som kretsarna bakom FN vill se, blir tydlig efter den presskonferens som Christiana Figueres hade i Bryssel för några veckor sedan. Figueres är chef för FN:s globala klimataktiviteter. Hon sade att de globala klimataktiviteterna inte handlade om att rädda världen från en ekologisk katastrof utan om att krossa kapitalismen. Hon deklarerade att ”detta är första gången i mänsklighetens historia som vi medvetet tar på oss uppgiften att, inom en avgränsad tidsperiod, ändra den ekonomiska utvecklingsmodell som har varit rådande under minst 150 år, sedan den industriella revolutionen”.

Strunt är strunt och snus är snus om än i gyllne dosor.

IPCC:s temperaturprognoser baseras på resultaten från en datamodell som inte fungerar beroende på att den innehåller för många antagningar och gissningar. Så länge som datamodellen inte är rätt spelar det ej heller någon roll vilken superdator man har att tillgå.

Bengt-Ove Högström

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel