Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Banverket vill riva fem hus

Banverket har nu lämnat in en ansökan om rivning av fem hus på Jättestagatan i Kramfors. Husen ska rivas för att ge plats för den viaduktbro som ska byggas över Riks 90 och järnvägsspåret.

Efter flera års planerande och projekterande går snart Ådalsbaneprojektet genom centrala Kramfors in i en mer operativ och intensiv fas. Stora förändringar står för dörren framför allt längs Stationsgatan, där ett nytt resecentrum ska anläggas, samt vid södra och norra infarten.

Förutom bygget med själva järnvägspåret ska en rondell anläggas vid norra utfarten. Vid södra infarten ska viaduktbron, som innebär att järnvägsövergången vid korsningen Riks 90-Ringvägen försvinner, byggas. För att få till en bra trafiklösning med på- och avfarter till bron måste en del hus rivas.

Banverket har löst in ett antal fastigheter, bland annat fem på Jättestagatan. Ansökningar om att riva dessa, som är både affärs- och bostadshus, har lämnats in till Kramfors kommuns miljö- och byggkontor. Ansökningarna avser fastigheterna Jättestagatan 6, 9 och 11 samt 4 och 8. Vad gäller de tre förstnämnda fastigheterna har rivningstillstånd redan beviljats.


STEN ENGBLOM
070-320 49 70