Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Banguras ersättare sänkte Norrköping

Annons

Skyttekungen Teteh Bangura har dragit.

Ersättaren visade vad han går för direkt.

Kwame Karikari hette segerfixaren - 1-0 (1-0) - borta mot IFK Norrköping.

Sen blev han utburen på bår.

AIK fick 27 miljoner kronor men förlorade en av allsvenskans mesta sevärda och produktiva spelare (15 mål) när Teteh Bangura flyttade till Bursaspor.

I tonåringen Karikari har AIK en framtidsspelare som verkar mogen redan nu att ta för sig ordentligt i fotbollsallsvenskan.

Snabb, stark, teknisk - och målfarlig.

Teteh Banguras övergång till turkiska ligan öppnade för Karikari. Han tog chansen när han fick den. Ghananens första allsvenska mål kom i tredje matchen från start den här säsongen.

Banguras hårda inlägg kom från högerkanten, Karikari sökte sig mot bortre stolpen. Det märkte Norrköpings högerförsvarare alldeles för sent. En kraftfull nick - och 0-1 med sju minuter kvar av första halvlek.

Men matchen fick ett trist slut för ghananen när Norrköpings inhoppande mittback Bobbie Friberg da Cruz kom med dobbarna före.

Karikari hamnade på en bår och bars ut med svåra smärtor. Friberg da Cruz fick rött kort.

Poängen förde upp AIK som trea, förbi Gais. Upp till Helsingborg är det tio poäng. Norrköping är kvar på kvalplatsen. Spelmässigt är det okej, men försvaret är för stabbigt och offensiven för uddlös.

Allt pekar mot att det blir en jobbig höst på Nya Parken.