Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bandet uppträder under galakvällen: "Spelar hits du glömt du saknat"

Tiomannabandet Bandet från Härnösand uppträder under Företagens Galakväll. Bandet som själv beskriver sig som ett slags kollektiv kommer bjuda på både gammal och nytt.
– Vi kommer spela hits som du själv hade glömt att du hade saknat, säger sångaren och gitarristen Klas Norberg.

Bandet som består av totalt tio medlemmar varierar i antalet som uppträder på olika spelningar. Som ett kollektiv där de kan variera sig beroende på vad spelningen kräver i antalet medlemmar, menar de att de är ett band utöver det vanliga. När Allehandas reporter Susanne Gillberg träffar Bandet är det i deras replokal.

– Det är fint på insidan och halv fint på utsidan, säger Klas Norberg.

Se i klippet ovan hela intervjun med Bandet.

Se också: Följ hela galakvällen i vår livesändning

Och förväntningarna inför kvällens spelning är hög.

– Det är en stor spelning för oss. Så klart skulle vi kunna ta detta ett steg längre och kanske spela på båtar och kryssningar. Men detta ska bli kul, säger gitarristen och sångaren Johnny Nordlander.

Hur får man i gång en publik?

– Ja du det beror på, det kan va allt ifrån en 50-tals dänga, Bruce Springsteen, Green Day eller Håkan Hellström, säger Klas.

– Dom låtarna vi spelar är bra och vi hittar någonting som passar alla, säger Johnny.

■■ För mer nyheter om Härnösand, klicka här – och följ Allehanda.se på Facebook.