Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäckström utsedd till bäste spelare

Nicklas Bäckström är på väg mot toppformen igen.

Men trots två mål och en assist i segermatchen mot Carolina, 3-2, blev Alexander Ovetjkin huvudperson. Superryssen delade ut en ful knätackling och skadade sig samtidigt.

Ovetjkin riskerar nu en avstängning, men det som oroar Washington mest är förstås ryssens knäskada.

Varje gång Alex är skadad blir jag orolig. Han är stel i knät just nu, men jag vet inte hur länge han kommer att bli borta, om han missar någon match alls. Efter såna här smällar vet du ofta mycket mer nästa morgon, sade Washingtons tränare Bruce Boudreau till Washington Post.

Det är inte bara i Washington nervositeten är stor. Med drygt 70 dagar kvar till OS kan Ovetjkins skada bli en mardröm för Ryssland. Ovetjkin haltade ut för egen maskin till spelarbussen efteråt, men ville inte kommentera skadan.

Ryssens offer, Carolinabacken Tim Gleason, kunde spela vidare efter smällen.

Nicklas Bäckström har efter en het start haft en lite tyngre period i NHL, men gjorde nu sina första mål på 13 matcher.

Det kändes rätt bra i kväll och i förra matchen också. Det känns som benen är i gång igen och jag hoppas det är ett gott tecken, sade "Bäckis" som blev utsedd till matchens bäste spelare och nu är uppe i 27 poäng, sex mål och 21 assist, på 27 matcher.

Henrik Tallinder gjorde sitt första mål för säsongen när hans Buffalo besegrade Toronto med 3-0. Målet betydde 2-0 och kom 20 sekunder in i den tredje perioden. Torontobacken Carl Gunnarsson fick en överkroppsskada i den andra perioden och kunde inte spela vidare.