Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäckström målskytt för Washington

Annons

Washington var stundtals utspelade av Detroit i NHL-ishockeyn natten till onsdagen, men kunde ändå vinna matchen med 3-2.

Bland annat tack vare Nicklas Bäckströms drömmål.

Målet, som betydde 2-2, kom till i numerärt överläge där hemmalagets ryske stjärna Alexander Ovetjkin drev upp pucken i mittzon och passade Bäckström, som elegant åkte mellan två backar innan han sköt in pucken mellan benen på Chris Osgood i Detroitmålet.

Det blev rätt bra. Jag tänkte att jag för en gångs skulle borde utmana och jag lyckades ju få till det, säger Bäckström till Aftonbladet på nätet.

Annars var det Detroit som dominerade matchen, med 46 skott mot mål jämfört med Washingtons 23, men som så ofta annars den här säsongen gled inte pucken Red Wings väg.

Vi blev utspelade. Men vår målis, José Théodore, gjorde en kanonmatch, säger Bäckström.

Vinsten innebar att Washington behöll sin ledning i Eastern conference medan Detroit alltjämt ligger utanför slutspelsplats, nia i Western conference.

OS-forwarden Fredrik Modin gjorde comeback efter sin fotskada. Han matchades försiktigt och spelade totalt 13,5 minut. Columbus förlorade dock matchen mot Philadelphia med 3-5.