Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backrekord när Leksand vann

Annons

Säkrat kontrakt, slutspelsplats och målrekord för backar i SHL.

En heldag för Leksand och Patrik Hersley som med sitt 22:a mål är tidernas bästa backmålskytt.

Ärligt talat betyder det en hel del, säger Hersley efter 3-1 mot Örebro.

3-1 mot Örebro borta på lördagen var på alla sätt betydelsefullt för Leksand - och inte minst för Patrik Hersley.

Med matchens första mål gjorde han sitt 22:a för säsongen och tog därmed målrekordet för backar i högsta svenska serien.

Jag har haft några tunga säsonger och då betyder rekordet en hel del, sade Hersley efter matchen. Jag har aldrig tvivlat på min förmåga men man måste få chansen att visa den i ett bra sammanhang och där tränaren tror på en, konstaterade Leksandsbacken.

Segern innebar också att Leksand formellt är klart för SHL nästa säsong.

Nu kan vi gå på ledighet och njuta av det här och det passar oss perfekt, sade tränaren Andreas Appelgren efter segern. Sedan ska vi sätta upp nya mål och där är förstås en plats bland de sex första ett sådant.

Där är Leksand nu.

Tre poäng i Örebro gjorde att man puttade ned Färjestad till sjundeplatsen och dalmasarna vill förstås stanna ovanför strecket.

Men det är långt kvar och det är en sjukt jämn serie, varnade anfallaren Mikael Johansson, målskytt mot Örebro. Vi har gjort ett bra jobb så här långt men vi är absolut inte nöjda, sade Johansson som alltså fick se sitt nya lag Leksand peta ned sitt gamla Färjestad under tabellens viktigaste streck.

Om Leksand kan gå på ledighet med positiva tankar gäller motsatsen för den andra SHL-nykomlingen Örebro där assisterande tränaren Håkan Åhlunds panna låg i djupa veck efter 1-3.

Leksand äger matchen och kontrollerar den totalt, erkände han. Det är bara att glömma den här matchen så snart som möjligt och det är bara att konstatera att vi har massor av saker att fundera över under uppehållet.

Örebro får naturligtvis spela kvalserie efter grundserien men kan å andra sidan förhoppningsvis räkna in nu skadade Henrik Lundberg, Martin Johansson, Emil Kåberg, Johan Wiklander och Robin Dahlström (i OS med Norge) till omstarten.

Mer läsning

Annons