Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backhopparen Bo Westberg Gren

Bo Westberg Gren är nog mer känd som konstnär än backhoppare.
I alla fall höll Bo på med backhoppning i sin ungdom tills han fick ultimatum av pappa Gustaf, som med Bos julbetyg från andra ring på latinlinjen yttrade följande: Hörru du, du har tre BC! Endera blir du backhoppare och då tar jag min hand ifrån dig, eller så tar du sparken och lämnar tillbaka skidorna till Friska Viljor. Du ska studera!

Bo kåserar i Närradion hur han som femåring iförd pjäxor och skidor stod på köksbänken. Ropade ”Klart i backen” och sedan hoppade så att hela huset skakade vid landningen.

Snart var det dags att bygga knixar och hoppa på riktigt i sluttningen bakom Örnsköldsviks museum. Där samlades stans ”blivande” backhoppare, Kurt Sundberg, Ola Selander, Buller Johansson, bröderna Björn, Göran och Staffan Näslund, Bertil Kusoffsky, Klas Frånberg och Bo Westberg samt Bos lilla syster Gunilla.

På ett humoristiskt sätt för Bo berättelsen framåt och många kända hoppbackar och backhoppare passerar revy. Mycket kuriosa kommer in och allt varvas med glad musik.

Det 50 minuter långa programmet sänds på Närradion tisdag 17 oktober klockan 9.00 och 21.00 samt lördag samma vecka klockan 9.00.

Kjell Larsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel