Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backhoppare trotsade kylan: Ungdomar hoppade långt i Hallsta trots 25 minusgrader

Kylan skrämmer inte backhoppare.
När Sollefteåspelen genomfördes i två dagar i Sollefteå visade pendlade termometern mellan 23-25 minusgrader.
Men tro inte alla unga backhoppare från Sollefteå, Friska Viljor, Sollentuna och Fagersta klagade utan de hoppade gladeligen i Hallstas välpreparerade backar.

– Klart att det känns. Men det är inte värre än att man biter ihop och försöker tänka på annat än kylan. Som till exempel hur kul det är att hoppa i backe, sa Frida Westman, Jonna Mohlén och Julia Lundberg, alla med klubbadress Friska Viljor, och alla hoppade långt i Hallstabacken.

Det var närmare 30 ungdomar som kom till start i Sollefteåspelen som körde dubbla tävlingar genom att Sollefteå tog över en tävling från Friska Viljor.

Distriktets backungdomar från Sollefteå och Friska Viljor skötte sig alldeles utmärkt. FV-trion Frida, Jonna och Julia visade vilka löften de är och i hemmaklubben gladde bland annat Sebastian de Wall som vann såväl i 50- som 92 meters backen.