Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backfynd avgjorde för Färjestad

Annons

Färjestad hittade Chris Lee i tyska ligan inför säsongen.

Kanadabacken har under hösten gjort succé på alla fronter utom som målskytt.

Mot Brynäs blev 32-åringen både målskytt och matchvinnare.

Jag var bara glad att det blev mål och att pucken inte tog stolpe ut. Så har varit fallet för mig tidigare under säsongen, sade Chris Lee efter Färjestads 3-2-seger.

Färjestad värvade i första hand Chris Lee för att få fart på spelet i numerärt överläge. Kanadensaren är skicklig på skridskorna, säker med pucken och har ett enormt spelsinne och inte minst ett bra skott.

Chris Lee har fått lägen efter lägen under hösten, men säsongens första fullträff dröjde ända till bortamatchen mot Växjö den 27 november.

Mot Brynäs kom mål nummer två. Kanadensaren lämnades ensam framför Johan Holmqvist i Brynäsmålet. Lee drog till med ett handledsskott där pucken borrade in sig i krysset.

En jättebra passning från Joakim Hillding. Det var bara att skjuta, sade Lee som tillhör de spelare i elitserien som får mest speltid.

I Färjestad är han den utespelare som är på isen mest av alla.

Jag trivs med mycket istid. Vill Leif (Carlsson, Färjestads tränare) att jag ska spela så gör jag det, sade Lee.

Att Färjestad har tre ordinarie backar på skade- och sjukdomslistan gör att Leif Carlsson matchar Chris Lee så ofta han kan.

Även om målstatistiken inte talar till kanadensarens fördel så har han ändå samlat på sig 16 målgivande passningar på 32 matcher.

Det matchvinnande målet kom i den tredje perioden, bara några minuter efter att Simon Löf kvitterat till 2-2. Matchen såg då ut att gå till förlängning. Spelmässigt så var Brynäs minst lika bra som Färjestad - om inte snäppet bättre sett över 60 minuter.

Det känns som vi borde ha fått någon poäng med, men vi släpper in för enkla mål i kombination med att vi är för ineffektiva framåt, sade Tommy Jonsson, tränare i Brynäs.

Både Färjestads 1-0 och 2-1 var bjudningar från gästernas sida.

Anmärkningsvärt är att Max Görtz spelade mot Brynäs. Färjestadsanfallaren tvingades lämna JVM-truppen i sista stund på grund av en fingerskada och skulle bli borta från spel i två till fyra veckor. Tack vare ett specialskydd var Görtz tillbaka på isen efter bara en vecka.

Max har lite problem att göra bestämda saker på isen med klubban, men han får lära sig att spela med lite smärta. Ska han vila bort skadan så tar det sex veckor och det har vi inte tid med, sade Leif Carlsson, tränare i Färjestad.

Mer läsning

Annons