Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Backeelever blir lyft för Västra

Högstadieskolorna i Västraområdet kan inom de närmaste åren få elevtillskott från Fjällsjöskolan i Backe där högstadiet enligt förslag ska läggas ned.

Barn- och utbildningsförvaltningen i Strömsunds kommun har på uppdrag av barn- kultur och utbildningsnämnden gjort en utredning för att utforma en plan för kommunens skolor fram till 2013.

I utredningen föreslås nedläggning av sex skolor med verksamhet från förskoleklass till årskurs sex inom de närmaste tre åren.

För högstadieskolorna finns olika alternativ och ett av dessa är att eleverna som i dag går på högstadiet vid Fjällsjöskolan i Backe flyttar till Junsele eller Ramsele. Idag är det 50 elever på högstadiet i Backe och till läsåret 2012/2013 beräknas antalet sjunka till 34 elever.

- Vi har inte fått någon förfrågan från Strömsund än men det är bara att öppna famnen, säger Åsa Sjödén, ordförande i barn och skolnämnden i Sollefteå.Läs mer i onsdagens TÅ.INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78