Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Backdoldisen HV:s derbyhjälte

Annons

Bara ett mål på hela säsongen.

Men mot Växjö fördubblade HV-backen Stefan Johansson sin målskörd - och blev hjälte när HV71 vann Smålandsderbyt med 2-1.

Han värvades till HV71 efter några stabila säsonger i AIK-tröjan. Men i Jönköping har inte backen Stefan Johansson, 25, fått de stora rubrikerna. Fram till nu i alla fall. För när HV71 och Växjö spelade grundseriens sista Smålandsderby fick Johansson ikläda sig rollen som matchvinnare. HV vann med 2-1 och Stefan Johansson sköt HV:s andra mål en bit in på den tredje perioden.

Jag sköt mot mål och blev faktiskt ganska förvånad över att pucken gick in. Jag kollade på publiken och såg att det var mål, sade Stefan Johansson.

Innan dess hade HV och gästande Växjö bjudit på en jämn kamp. I den första perioden böljade spelet fram och tillbaka, men de där riktigt klara målchanserna uteblev och det stod 0-0 när den andra perioden började.

Växjö tog sedan ledningen i numerärt underläge sedan Ville Varakas hittat Erik Josefsson med en mycket fin passning. Josefsson tog tillvara på Varakas assist och satte distinkt 1-0 bakom Gustaf Wesslau. Det var Erik Josefssons tionde mål den här SHL-säsongen.

Men HV71 kom tillbaka in i matchen. William Karlsson assisterade först till Anssi Salmela, den finländske backen, och sedan hittade han fram till Stefan Johansson.

Det var backarna som gjorde målen för HV den här kvällen, alltså.

Jag har ju inte varit så bortskämd med att bli matchvinnare den här säsongen. Det är alltid skönt att kunna hjälpa laget på det sättet, sade Stefan Johansson, som i och med sin fullträff bakom Växjös målvakt Scott Munroe nu har gjort två mål den här säsongen.

Torsdagskvällens match mellan HV71 och Växjö var det sista mötet mellan de småländska lagen den här säsongen. Om de nu inte stöter på varandra i ett kommande slutspel. HV71 har vunnit fyra av SHL-säsongens fem möten med Växjö och Stefan Johansson märker av att det är en speciell känsla att möta just Växjö Lakers.

Det är en färsk rivalitet mellan lagen, men det är klart att man märker att det är en speciell match. I dag var det en fantastisk inramning på läktaren. Publiken lyfte oss verkligen, sade Stefan Johansson.

Mer läsning

Annons