Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bäck överraskade i Alta Badia

Axel Bäck överraskade positivt i Alta Badias världscupslalom på måndagen. Bäck, som fyller 22 på onsdag, klättrade från 27:e till tionde plats efter ett riktigt vasst andraåk, det tredje snabbaste av samtliga åkare. Det var hans tredje världscuptävling någonsin, och tidigare hade han som bäst en 15:e plats i slalom från finska Levi tidigare i år.

Ytterligare en svensk kvalificerade sig till det andra åket. Jens Byggmark var bäste blågule åkare efter det första åket med 20:e bästa tid, 2.03 efter ledande österrikaren Manfred Pranger. Även det andra åket var habilt och Byggmark slutade 13:e, ett skönt besked för Tärnabyåkaren med tanke på den miserabla fjolårssäsongen.

Vann gjorde österrikaren Reinfried Herbst, 28 hundradelar före Silvan Zurbriggen, Schweiz och 39 hundradelar före Manfred Pranger, som ledde efter det första åket.

Mattias Hargin, Anton Lahdenperä och Hans Olsson körde ur, André Myhrer blev diskad för att ha grenslat och Markus Larsson var för långsam för att kvalificera sig till det andra åket.