Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies
Mest
läst

"Babel" blir litteraturshow

Annons

Litteraturprogrammet "Babel" byter form och börjar spelas in i studio inför publik. Programledaren Daniel Sjölin gläds åt att slippa sitta ensam framför en kamera i någon skrubb framöver.

"Nu förvandlas Babel till en glamourös litteraturshow" står det att läsa på svt:s hemsida inför säsongsstarten den 21 januari.

Anledningen till omgörningen är framför allt att de "Babel special" med författarintervjuer som spelades in på scen inför publik fick väldigt bra respons.

Intellektuell ordning

Men för att programmet inte ska bli för provinsiellt kommer vissa färdigklippta inslag ändå att finnas med. Internationella författare som inte kan eller vill ta sig till Sverige kommer fortfarande att uppmärksammas.

Med utökad sändningstid, från sex till femton avsnitt per säsong, kan de nu förverkliga fler av idéerna som finns på redaktionens många post-it-lappar. Det innebär att de kommer att fördjupa sig i allt från kulturutredningen och Carl-Johan Vallgrens nya roman till "varför så många kvinnor har grå ögon i ryska romaner".

Mer läsning

Annons