Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avstängning väntar för målkung

Frånö hakar på i toppstriden av Division 3 Mellersta Norrland.
– Efter en riktigt dålig första halvlek tar killarna tag i det och vi vinner ju säkert till slut, sammanfattar tränaren Jan "Mellis " Nordqvist efter 3–1 (0–1) mot Brunflo.

Efter fem spelade omgångar har Frånö fyra segrar och en förlust.

– Även om vi förlorade mot Frösö, så är Brunflo det lag som skapat klart mest på oss hittills i serien. Det säger en hel del om hur bleka vi var i första halvlek, säger Frånö-tränaren.

Mellis Nordqvist saknade arbetsinsatsen, viljan att hjälpa varandra.

– Det är bara att hålla med. Jag var själv jättedålig före paus och det erkände jag för killarna i omklädningsrummet i paus. Vi skulle gå ut och visa att vi var ett bättre lag än Brunflo – och det gjorde vi, säger Anthony Allison, målkungen som verkligen gick i bräschen.

Redan i den första spelminuten av andra halvlek var Brunflos 1–0-ledning från första halvlek kvitterad.

– Det var viktigt för oss att snabbt komma tillbaka in i matchen och jag var glad att jag kunde göra det – speciellt efter det jag sa i paussnacket, berättar Allison som hade gjort sex av Frånös åtta mål innan Brunflo-mötet.

Nu har han gjort åtta av de elva.

– Men det var även roligt att en kille som "Hampe" (Hampus Lindberg, högerbreddare) fick göra mål i dag, det förtjänar han. Det är en kille som jobbar hårt varje match och nu gjorde han ju ett väldigt snyggt mål dessutom med utsidan, berömmer Allison som avrundade målskyttet med ett 3–1-mål i den 62:a matchminuten.

Fler mål blev det inte på Tuvan, däremot gula kort.

Ett av dem fick Anthony Alison uppvisad för sig. Hans tredje för säsongen.

– Jag förstod inte domarens bedömning i den duellen och tyvärr missar jag nästa match nu. Det var också därför jag försökte göra ännu fler mål själv på slutet, säger Anthony och ler.

Ja, hade inte Frånöspelarna så själviskt tagit avsluten på egen hand under sista halvtimmen, i stället för att ge varandra öppnare lägen, hade segern blivit större än de 3–1 det stannade vid.

Topparna i hemmalaget denna gång var tvåmålsskytten Allison, samt högersidans Stefan Lindfors och Hampus Lindberg.

Däremot har nog inte Frånö råd att "ge bort en hel halvlek" på det sätt man gjorde i lördags.

Nu närmast väntar bortamöte med Spöland/Vännäs på torsdag.

MATCHFAKTA

Frånö–Brunflo 3–1 (0–1)

F: Anthony Allison 2, Hampus Lindberg. B: Mohamed Al Kadasi.

Domare: Victor Grönlund, Sundsvall

Publik: 60