Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Avgörande träningen som gav Ebba Andersson skiathlonplatsen – körde ifrån tränaren: "Det skulle gå fort"

Det stod mellan Emma Wikén och Ebba Andersson om vem som skulle få den sista svenska platsen till lördagens skiathlon.
Vad som avgjorde? Tisdagens fartpass då Ebba Andersson körde så snabbt att hon hängde av tränaren Johan Granath.
– Det skulle gå fort – och det gick fort det kan jag ärligt säga, berättar Granath för Sportbladet.

På torsdagen berättade skidlandslagets förbundskapten Rikard Grip att Ebba Andersson får chansen att köra damernas skiathlontävling på lördag.

– Det känns jätteroligt, jag är jätteglad att jag får chansen här. Träningen har gått bra, så jag ser verkligen fram emot att tävla här, sa Ebba Andersson på presskonferensen när åkarna offentliggjordes.

Den sista skiathlonplatsen stod mellan Ebba Andersson och Emma Wikén, då Charlotte Kalla, Anna Haag och Stina Nilsson redan var givna.

Sportbladet berättar att Ebba Andersson länge har varit Rikard Grips förstaval, men att det blev svårare då då Emma Wikén gjorde sitt bästa lopp för säsongen i helgens VM-genrep i Otepää.

Grip bestämde sig för att tisdagens fartpass skulle bli avgörande, men han berättade ingenting för Ebba Andersson. 19-åringen körde ett pass tillsammans med tränaren Johan Granath. Fem kilometer klassiskt och efter lite vila, även fem kilometer skejt.

– Vi körde ett litet race. Det skulle gå fort – och det gick fort det kan jag ärligt säga, säger Granath till Sportbladet och fortsätter:

– Jag brukar alltid se det som ett gott tecken när åkarna hänger av mig. Då blir jag glad för då går det fort. Hon hade bra driv, det kan jag säga i både klassiskt och skejt. Trots de tuffa banorna orkade hon driva på.