Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Äventyret i Junsele fortsätter snart

Om två veckor tar nya ägaren till Äventyrsberget över verksamheten med djurparken, campingen och konferensanläggning i Junsele.

Konkursförvaltaren Magnus Näsholm bekräftar att en muntlig överenskommelse har träffats och att Äventyrsbergets samtliga verksamheter ingår.

- Ännu är inga papper undertecknade utan banken ska först godkänna det hela, säger Magnus Näsholm.

Bland de spekulanter och intressenter som hört av sig till konkursboet har funnits andra djurparker som velat köpa djuren från Junsele, något som Näsholm sett som en absolut sista utväg. Nu finns alltså inom kort en lösning som ska garantera fortsatt verksamhet på orten.

- Den nya ägaren vill tillträda så fort som möjligt och jag skulle tro att det blir under vecka femton, säger Magnus Näsholm, som är mycket förtegen om vem det blir.

Enligt vad Allehanda Media erfar är det Junsele invest, en samling lokala företagare, som köper anläggningarna av konkursboet och att Ulf Henriksson kommer att sköta djurparken och campingen och att Patrik Ahlberg ska ansvara för driften av Kåtabyn och Galaxen. Båda två har kunskap och erfarenhet av verksamheterna sedan tidigare.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78