Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Attraktiv stadsdel säljs för mångmiljonbelopp

Härnösands kommun är inne i en markaffär i mångmiljonklassen. Det blivande affärsområdet vid Östra Bondsjögatan, där rivningsarbetena pågår för fullt, ska säljas till en eller flera intressenter.

Det handlar om nästan 3,5 hektar, eller precis 34 375 kvadratmeter attraktivt affärsområde alldeles vid E4.

- Området ska säljas till bästa möjliga pris. Kommunen har lagt ner mycket pengar som vi vill ha tillbaka och mer därtill. Den eller de som köper kommer följaktligen att dra dit verksamheter. Vilken typ av butiker som kommer att uppföras kan kommunen alltså inte bestämma, säger samhällsnämndens ordförande, Sigge Tjärnlund (m).


Det finns alltså seriösa intressenter som vill bedriva verksamhet på det här området?


- Ja, flera har hört av sig. Det finns ett stort intresse för det här området i Härnösand, säger Sigge Tjärnlund.

Mats Stattin är markingenjör på Härnösands kommun.

- På det här området finns det en byggrätt på totalt 10 300 kvadratmeter på mark. Byggnadshöjden blir max fjorton meter. Det är en oerhört bra yta att bygga på. Läget är lättåtkomligt och när det pågående tunnelarbetet under järnvägen är klart så tar det bara nån minut innan man är ute på Nybrogatan. Det blir nära till centrum, fastslår Mats Stattin.


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53