Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åttonde raka för Skellefteå mot LHC

Annons

Överlägsna serieledaren Skellefteå hade fem raka förluster.

Men mot Linköping blev det seger - precis som vanligt.

Efter att ha vänt 0-2 till 4-2 tog man åttonde raka vinsten mot östgötarna.

Något gott nytt år har det inte precis varit för tabellettan som fått en minst sagt tung start på 2014.

Att sviten med fem raka förluster skulle brytas just mot Linköping, var dock ingen högoddsare.

Med de fyra mötena i förra vårens SM-semifinal och höstens tre första matcher lagen emellan hade nämligen Skellefteå förkrossande 7-0 i vinster.

Vilket alltså ökade på till 8-0 under torsdagen.

Ärligt talat har jag ingen aning om varför vi har så lätt mot just Linköping. Det är egentligen ett riktigt bra lag, men på något sätt verkar de passa oss bra, menar poängkungen Joakim Lindström.

Med sin 18:e fullträff för säsongen startade anfallsstjärnan Skellefteås vändning från 0-2 till 4-2.

Bara elva sekunder kvitterade gästerna genom Bud Holloway - och tog också ledningen efter att Jimmie Ericsson tryckt in pucken.

Ganska osannolikt med två mål inom så kort tid och lite flyt att pucken studsade bakom sargen rakt ut till Bud. Men vi gjorde en riktigt bra andra period och kunde ju haft en större ledning, menar Lindström.

På sistone har laget inte offrat sig fullt ut, som man gjorde nu.

Vi var mycket mer desperata och beredda att betala priset. Det räcker att man går ner några få procent så blir det stryk mot vilket lag som helst i den jämna serien. Mycket står på spel för många motståndare som antingen jagar slutspel eller slåss för att inte hamna i kvalserien.

Efter senaste förlusten mot HV 71 hade man ett rejält snack.

Vi var alla väldigt besvikna och visade inte rätt attityd. Nu tog alla stort ansvar och det är ruskigt skönt att vara tillbaka på vinnarspåret igen.

Ojämna Linköping har bara plockat fem av 18 poäng på sistone och får allt svårare att nå en plats bland de sex bästa som innebär slutspel. Mycket talar för att laget får kvala dit.

Jag är fruktansvärt besviken på vår andra period, 0-3 i mål och 2-16 i skott. Fattar faktiskt inte vad vi höll på med då. Vi stod mest och tittade på och lade fokus på helt fel saker, sågar tränaren Roger Melin sitt lag.

Mer läsning

Annons