Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Attentat mot shiamuslimer i Pakistan

Annons

En vägbomb dödade minst sju människor i samband med en shiamuslimsk högtid i nordvästra Pakistan i dag. Fyra av de döda var pojkar mellan sex och elva år.

Pakistanska talibaner tar på sig skulden för attentatet.

En talesman har uppgivit i telefon att mellan 20 och 25 självmordsbombare står redo runt om i landet för fortsatta attacker mot shiamuslimer.

Regeringen kan ta till vilka säkerhetsarrangemang som helst men den kan inte stoppa våra attacker, sade talesmannen Ehsanullah Ehsan.

Minst 30 skadades också i explosionen i staden Dera Ismail Khan.

Veckoslutet är höjdpunkten på shiamuslimernas sorgemånad muharram och militanta sunniter har hotat med fler bomber, bland annat mot processioner. Shiamuslimerna är i minoritet i Pakistan, och många sunniter betraktar dem inte som riktiga muslimer.

Dera Ismail Khan är ett starkt fäste för militanta sunnigrupper med band till al-Qaida. Myndigheterna befarar attacker även i storstäderna Islamabad, Karachi och Quetta de närmaste dagarna.

Telenäten har stängts i flera städer under helgen, sedan en rad bombattentat genomförts med hjälp av mobiltelefoner. Lördagens attentat utfördes enligt polisen med hjälp av en tv-fjärrkontroll.

Mer läsning

Annons